Corps in opspraak door drankincident

Een student van het Utrechtsche Studentencorps heeft in augustus tijdens een kamp op Texel zo veel gedronken dat hij drie weken lang door artsen in coma is gehouden. Mogelijk zijn er blijvende geestelijke en lichamelijke gevolgen. Dat meldde de Telegraaf gisteren in zijn zondageditie.

Het studentencorps heeft het incident stilgehouden en eind vorige week rector Gispen van de universiteit op de hoogte gesteld. Volgens de Telegraaf beschouwt het corps het voorval als een 'ongeluk'. 'We hebben het niet gemeld, omdat we ook een enkelblessure vanwege hockey niet melden', aldus een woordvoerder. Ook zou de familie erop hebben aangedrongen dat het corps het voorval zou verzwijgen, omdat de vader ook ooit in het corps heeft gezeten en de moeder een hoge functie vervult bij het ministerie van Onderwijs. (JR)