Doorstart Studentenradio

De uitzendingen van de met opheffing bedreigde Studentenradio gaan in ieder geval door tot 1 november. Het college van bestuur heeft een overbruggingssubsidie voor die periode toegekend. Wat er daarna gebeurt, is nog onduidelijk.

De subsidie van de hogeschool liep per 1 juli af terwijl eerder de geldstroom van de universiteit stopte. Daardoor ontstond onzekerheid over het voortbestaan van de Studentenradio.
De begeleiding is de komende maanden in handen van radiodocent Bart Alberink en KRO-medewerkster Bianca Henkes. Studentenradio zendt dagelijks uit van 6 tot 7 ’s avonds en is te beluisteren op de website www.studentenradio.net en via de ether en kabel. De uitzendingen handelen over lokale onderwerpen. De redactie wordt gevormd door tien studenten, vijf van de universiteit en vijf van de hogeschool (meestal afkomstig van de opleiding journalistiek).   
‘Wij zijn blij dat Studentenradio tot november doorgaat en daarna zien we wel’, zegt Alberink. De eerste uitzending na de vakantie is dinsdag 5 september. (GR)

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...