Eerstejaars journalistiek filmen voor Skoeps

"Viktor & Rolf bij H&M. Balkenende in debat in Amersfoort. Protest tegen danscafé in Utrecht. Studenten van de school voor journalistiek fotograferen en filmen voor de multimediale nieuwssite Skoeps.nl.
"

Bijna veertig eerstejaars journalisten in opleiding struinden de afgelopen week tal van bijeenkomsten en gebeurtenissen af en maakten filmpjes en foto’s met een mobiele telefoon. Het resultaat wordt getoond op Skoeps, een site voor burgerjournalistiek van uitgeverij PCM (onder andere de Volkskrant) en Talpa. Skoeps stelde de mobieltjes ter beschikking.
De activiteiten worden uitgevoerd voor het vak internet/multimedia. Docent Job Twisk vindt het belangrijk dat studenten zo snel mogelijk in de opleiding met de journalistieke praktijk bezig zijn. Ook is het noodzakelijk dat zij met de nieuwste technieken in aanraking komen zodat zij hiervoor open staan.   
De samenwerking met Skoeps wordt binnenkort geëvalueerd en zou wat Twisk betreft kunnen doorgaan. ‘We hebben een keer aan de samenwerking geroken en ik zou graag om de tafel gaan zitten om te bekijken wat er meer mogelijk is.’ (GR) 

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...