Nieuws

Gratis elektrisch vervoer voor medewerkers

Medewerkers kunnen binnenkort gratis gebruik maken van een aantal elektrische auto’s, scooters en fietsen van de HU. 

Het personeel kan de milieuvriendelijke vervoermiddelen vanaf 25 juni reserveren voor stagebezoeken en voor ritten tussen de gebouwen van de HU. De duurzame vervoersstal van de hogeschool bestaat uit vijf e-cars, vijf e-scooters, tien e-bikes en nog eens tien design VANMOOF-fietsen. De vervoersmiddelen zijn aangeschaft als onderdeel van het programma Duurzame Bedrijfsvoering, waarin de HU streeft naar een halvering van het milieuvervuilende autoverkeer. De afgelopen weken hebben de elektrische auto’s proefgedraaid in Utrecht en Amersfoort.
 
De twee- en vierwielers staan gestald bij locaties in het centrum, in De Uithof en de HU Amersfoort. Daar bevinden zich ook de oplaadpalen. ‘Wij verwachten dat hier veel animo voor is’, zegt programmanager Sandra Valenbreder. ‘Wij hopen dat medewerkers daarna ook op een duurzame manier van thuis naar het werk willen reizen.’ Daarom gaan vier leveranciers voor een aantrekkelijke prijs e-bikes en e-scooters aan HU-medewerkers aanbieden.   
 
Maandagochtend 18 juni verricht collegelid Jan Bogerd de officiële ingebruikname. Die dag is de Dag van de Duurzame Mobiliteit die de HU met andere partijen in De Uithof, de gemeente en de provincie organiseert.
 
Meer bij www.twitter.com/HUDuurzaamDoen en www.facebook.com/HuDuurzaamDoen