Kamervragen over open brief Eureka

"SP-Kamerlid Jasper van Dijk heeft deze week schriftelijke vragen gesteld aan minister Van der Hoeven van OCW. Dit naar aanleiding van een open brief (pdf) met felle kritiek op het onderwijs die de Utrechtse studentenpartij Eureka vorige week aan minister stuurde.
"

De SP'er vroeg de minister hoe zij oordeelt over het onderwijs waarbij studenten hun lesstof bij elkaar zouden moeten googlen?’ En of de brief met kritiek aanleiding is voor maatregelen. Ook informeert hij naar een oordeel over de brief van de studentenpartij.
Er is steeds meer weerstand tegen het nieuwe leren, stelt Van Dijk. In november voerden studenten van het Friesland College actie tegen het geringe aantal lesuren en de slechte onderwijskwaliteit. Van Dijks commentaar: ‘Dat studenten actievoeren omdat ze te weinig onderwijs krijgen is veelzeggend.’ (JWG)