Nieuws

Kandidaat voor Glazen Huis

Rudy Mackay, student en docent bij de opleiding journalistiek en presentator van het 3fm-programma MoveYourAss, maakt kans om het Glazen Huis in te gaan.

Net als vorig jaar bepalen luisteraars via www.3fm.nl welke drie dj’s worden opgesloten voor de Serious Request-actie, waarbij luisteraars onder andere tegen betaling van een donatie verzoekplaatjes kunnen aanvragen. Zonder te eten zullen drie 3fm-dj’s zes dagen lang radio maken vanuit de mobiele studio, die voor het eerst niet op de Neude in Utrecht staat, maar op Het Plein in Den Haag.

Tien dj’s zijn genomineerd. Zo staan naast Mackay Rob Stenders en Gerard Ekdom op de lijst. Op 7 december maakt 3fm bekend wie er het huis in gaan om geld in te zamelen voor het goede doel: schoon drinkwater wereldwijd. ‘Het lijkt me onwijs tof om non-stop radio te maken’, zegt Mackay. ‘En het is een ontzettend goed doel.’ Waarom moeten we op hem stemmen? ‘Ik neem mijn gitaar mee!’, roept hij. ‘En de omroep waar ik voor werk, Llink, is natuurlijk specialist in goede doelen. Bovendien ben ik op 19 december, als het Glazen Huis start, jarig.’

Om stemmen te winnen heeft Mackay de hit Hey There Delilah van Plain White T’s omgebouwd in zijn eigen versie Oh Stem een keer op mij. Deze is te beluisteren via www.moveyourass.nl. Stemmen kan vanaf vrijdag 30 november. (JV)