Nieuws

Karren met een karavaan

Esther Smelik (21), student communicatiemanagement, maakt dit jaar wel een heel bijzondere reis. In de zomer volgt zij het Nederlands elftal naar het Europees Kampioenschap in Oekraïne, om vervolgens naar de Olympische Spelen in Londen af te reizen. De reis is een initiatief van Oranje Trophy.

‘Mijn vriend heeft me overgehaald om mee te doen. Zijn enthousiasme was zo aanstekelijk dat ik het ook wel zag zitten’, vertelt Smelik. Samen met haar vriend Jesse Vermeer (stagiair bij Oranje Trophy) hebben ze het team Es&Jes gevormd. In een oranje Nissan Patrol sluit het team zich aan bij de 28 andere teams die op 14 juni aan de toch beginnen. Hoeveel mensen er meedoen kan Smelik niet precies zeggen, maar ‘alles wat meer is, is mooi meegenomen’.
 
De karavaan reist eerst af naar Oekraïne, om vervolgens via Rusland en Scandinavië naar Londen te reizen. Langs de route zijn er verschillende projecten die het team gaan voltooien. Oranje Trophy steunt hiermee dance4life, de organisatie  die jongeren stimuleert actie te ondernemen tegen hiv en aids.