Keukenprinses in Topkoks

Nienke Jagersma (adviseur kwaliteitszorg bij de HU) is door naar de halve finale van het Talpa-programma Topkoks waarin amateurs strijden om de titel Topkok.

De voorrondes van het programma kwam Jagersma goed door, omdat ze voldoende product- en termenkennis ‘het verschil tussen een rode en groene paprika’ had en wist ze de jury (Joop Braakhekke en Robert Kranenborg) te overtuigen van haar kunnen.
Het programma, gepresenteerd door Caroline Tensen is wel iets anders geworden dan Jagersma voor ogen had. ‘Ik wilde laten zien dat je zonder vlees heel lekker kan koken. Ik wilde de gedachte achter Slow Food laten zien; aandacht voor goede, eerlijke producten. Maar het programmaconcept bleek toch wat anders. Gelijk de eerste selectiedag moest ik al kip koken haha.’ In het programma moeten de koks met een beperkt budget (€ 12,50) binnen een half uur een maaltijd voor vier personen bereiden met in elk geval drie verplichte ingrediënten. Afgelopen donderdag stonden kippenbouten, rijst en spruiten op het menu. ‘Geen gemakkelijke combinatie! Ik was erg zenuwachtig voor de jury.’ Voor de volgende ronde ‘vreest’ Jagersma. ‘De winnaar krijgt uiteindelijk een jaar lang gratis boodschappen bij de AH voor 10.000 euro. Dat lijkt me wel wat.’ Kok worden wil ze niet. ’Nee joh, het is een leuke hobby al droom ik wel van culinaire antropologie; het doen van wetenschappelijk onderzoek naar eetgebruiken.’
Nog tips voor mindere keukenprinsen,- en prinsessen? Lachend: ‘Neem je eerste date vooral mee uit eten.  Culinaire capriolen komen later wel.’ (FB)

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...