Nieuws

Liever korting dan condooms

Studenten krijgen liever een korting op hun zorgverzekering dan extraatjes als gratis condooms. Dat meldt de Landelijke Studentenvakbond na een enquête onder 91 studenten.

Zestig procent van de respondenten kiest voor een nieuwe zorgverzekering als die goedkoper is dan hun huidige polis. Ook voor aanvullende verzekeringen hebben ze weinig over. Bijna de helft (45 procent) wil er hooguit tien euro extra voor betalen.

Meer dan de helft van de studenten laat overigens zijn ouders de zorgverzekering betalen.Wanneer studenten kunnen kiezen uit acht verschillende voorwaarden voor hun verzekering, kiest veertig procent voor korting op de basispremie. Een kwart geeft de voorkeur aan de vrije keuze van huisarts, tandarts en ziekenhuis. Nog eens een kwart wil graag dat de verzekering de rekeningen rechtstreeks betaalt zonder dat de student hoeft voor te schieten.

Een jaarvoorraad condooms en allerlei andere extra’s worden minder op prijs gesteld, concludeert de studentenbond. Daarmee verwijst de LSVb impliciet naar de website www.studenten.net, die samen met verzekeraar Menzis ‘de enige echte zorgpolis voor studenten’ aanbiedt – inclusief negentig condooms.

De studentenbonden LSVb en ISO hebben samen een collectieve zorgverzekering afgesloten bij concurrent Zilveren Kruis Achmea. Bijna tienduizend studenten maken daar gebruik van. Volgens de LSVb helpen de antwoorden uit de enquête in de onderhandelingen met de verzekeraars over de volgende polis. (HOP)