‘Nieuwbouw Educatie vanaf snelweg zichtbaar’

350 heipalen met een totale lengte van zeven kilometer, 5500 kubieke meter beton en 2800 vierkante meter glas zijn nodig voor het nieuwe gebouw van de faculteit Educatie aan de Padualaan.

Dat werd maandagmiddag verteld tijdens de feestelijkheden vanwege het bereiken van het hoogste punt. Faculteitsdirecteur Jan Brandsma hees de vlag in de top en collegelid Frits Gronsveld roemde het gebouw, dat als visitekaartje van de hogeschool dient bij de entree van De Uithof. ‘We gaan het gebouw zodanig beletteren dat het ook vanaf de snelweg zichtbaar is’, zei hij.
Ondanks de hier en daar rondzingende verhalen over vertraging is de oplevering in juni volgend jaar nog steeds mogelijk, stelde het collegelid. (GR)