NOS-Headlines houdt verkiezing studentenstad

Voor de eerste keer organiseert NOS Headlines een verkiezing voor de beste studentenstad 2006. Studenten kunnen tot en met vrijdag stemmen op hun favoriet. Maandag maakt de organisatie de winnaar bekend.

Op de nieuwssite NOS Headlines, gericht op jongeren, zijn filmpjes te zien waarin twaalf geselecteerde steden worden gepromoot. Een woordvoerder van het Utrechts Studenten Corps: ‘Utrecht heeft een ideale combinatie van studerenden en werkenden. Daarnaast is het centraal gelegen.’ Verder roemt wethouder Harm Janssen de gezelligheid en het oude centrum. ‘Het is de leukste stad van Nederland.’
Groningen stond gisteren, aan het eind van de middag met 23 procent van de stemmen bovenaan; Utrecht tweede. Verder dingen mee: Amsterdam, Tilburg, Enschede, Nijmegen, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Delft, Eindhoven en Wageningen. (CZ)