Ondernemend studeren in Science Park

Studenten en medewerkers die een eigen onderneming willen beginnen, kunnen vanaf volgend jaar terecht bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie (CvOI). Dit is een project binnen Science Park Utrecht, waarvoor maandag 20 november een convenant is ondertekend.

‘Studenten met een ondernemingsgeest en talent die graag een bedrijfje willen beginnen, maar nog niet precies weten hoe ze dat moeten aanpakken, kunnen bij het CvOI terecht’, zegt Soleanie Martis. persvoorlichter van de Universiteit Utrecht. Sjef Vogel van de HU-afdeling Onderwijs & Onderzoek onderschrijft dit: ‘Wij leiden studenten op tot ondernemer, dat is onze kern en ambitie. Met het ontwikkelen van het Science Park en centrum kunnen starters – dat zijn studenten, afgestudeerden en medewerkers –  begeleid worden bij het schrijven van een goed businessplan, aanvragen van octrooien en het verkrijgen juridisch en financieel advies. Het CvOI biedt startende ondernemers ook bedrijfsruimte aan in De Uithof.’
Gemeente, Provincie, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum zijn met het ondertekenen van deze samenwerking een stap verder gekomen tot de ontwikkeling van het Science Park in De Uithof. Het moet een ontmoetingsplek worden voor het bedrijfsleven en kennisinstellingen. Kennisintensieve ondernemingen, zoals onderzoeksinstellingen, krijgen ruimte in het bedrijvenpark van het Science Park. Het park moet zo een brug slaan tussen onderwijs, wetenschap en het bedrijfsleven. (DL)