Nieuws

Onderzoekscentrum Danone naar De Uithof

Het international voedingsmiddelenconcern Danone vestigt een nieuw innovatiecentrum voor gespecialiseerde voeding in De Uithof. De opening staat gepland in 2012.

Het Frans bedrijf wil de onderzoekspoot voor onder meer medische en babyvoeding in Utrecht bundelen. De meeste research and development-activiteiten op dit gebied vinden plaats in Wageningen, Zoetermeer, Cuijk en Schiphol.

De komst van Danone is een opsteker voor het cluster life sciences and chemistry van de HU. De kenniskring  Innovative Testing werkt samen met Danone in Wageningen en studenten lopen er stage of doen er een afstudeeropdracht. Door de toekomstige nabijheid van het onderzoekscentrum zullen de banden makkelijker aangehaald kunnen worden.

De komst van het onderzoekscentrum betekent een flinke impus voor het Science Park Utrecht, waarin hogeschool, universiteit, UMC Utrecht, gemeente en provincie samenwerken. De centrale ligging en de nabijheid van de kennisinstellingen speelden een belangrijke rol bij de beslissing.

De wereldwijd opererende Groupe Danone telt 160 locaties in 120 landen. In totaal werken er circa 80.000 medewerkers. In 2007 nam Danone het Nederlands bedrijf Numico (Nutricia) over. Bekende zuivelmerken zijn onder meer: Activia, Actimel, Danoontje en Danerolles.