Nieuws

Prijs voor documentaire over afwassers

Krista Arriëns en Rommert Schrijver, vijfdejaars studenten journalistiek, hebben met hun documentaire ‘Een Vak Apart’ de prijs voor de beste journalistieke productie (SvJ-prijs 2011) gewonnen.

‘Te gek dat onze film, waar we met hart en ziel aan hebben gewerkt gewaardeerd wordt’, zegt Krista. In ‘Een Vak Apart’ worden drie afwassers geportretteerd die werken in de Utrechtse horeca.  Het tweetal vindt dat er veel onderwaardering voor afwassers is. Met de film willen ze een ode brengen aan de mens die het ‘onzichtbare’ werk doet. 

De SvJ-prijs werd 11 mei voor de achtste keer uitgereikt. Deze aanmoedigingsprijs stimuleert de kwaliteit van journalistiek studenten. Uit de 26 inzendingen vond de jury de productie van het duo het beste.‘Ik weet nog dat ik drie jaar geleden bij de uitreiking van de prijs was en toen dacht: dat wil ik ook’, vertelt Krista.

Het duo werd geprezen voor de professionaliteit van het stuk en  het schitterende camerawerk. Het duo heeft met hun tv-documentaire, een geldbedrag van 1000 euro gewonnen, die door directeur Peter de Vries werd uitgereikt. Krista: ‘We krijgen ieder 500 euro,  met dit bedrag ga ik een nieuwe lens voor mijn spiegelreflexcamera kopen.’