SSH bouwt starterswoningen

Afgestudeerd en toe aan een nieuwe woning? SSH Utrecht biedt uitkomst. De studentenhuisvester is gestart met de bouw van een appartementencomplex met 68 starterswoningen in de wijk Overvecht.

De woningen tellen een oppervlakte van ruim veertig tot zeventig vierkante meter en bevatten een eigen keuken, badkamer en toilet. Het gebouw komt aan de Yavaridreef, telt zes verdiepingen en herbergt ook enkele commerciële ruimtes. De bouw begon op 28 september en moet medio 2008 klaar zijn. SSH Utrecht verhuurt vooral woonruimte aan studenten. Bekend is dat de kamernood deels ontstaat doordat afgestudeerden blijven zitten op studentenkamers vanwege een gebrek aan goedkope zelfstandige woonruimte. Met de starterwoningen wil de SSH Utrecht de doorstroom vergroten. (GR)