Staking openbaar vervoer: lessen gaan door

De staking van de bussen en trams in Utrecht morgen leidt niet tot een vrije dag voor studenten en medewerkers. De lessen op de HU gaan gewoon door, zo blijkt uit een belrondje langs alle faculteiten.

Van negen tot vier uur leggen de buschauffeurs van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Utrecht het werk neer. Er rijden geen bussen in de stad en naar De Uithof. Streekbussen zullen ook geen mensen laten in- en uitstappen in de stad of op de Uithof.
‘We zullen doorgaan, staking of niet’, zegt een woordvoerder van de faculteit Maatschappij en Recht. Door de staking van te voren aan te kondigen op Sharepoint hoopt men dat studenten op de hoogte zijn. Het advies luidt dan ook: wees op tijd. Lees: pak voor negen uur een bus vanaf Centraal Station en houdt rekening met drukte, regel alternatief vervoer of maak onderlinge afspraken met docenten. (DL)

Kijk voor meer informatie op www.gvu.nl