Studenten verliezen beroepszaak

Twee studenten die in beroep zijn gegaan omdat ze claimen studieachterstand te hebben opgelopen door beschuldigingen van tentamenfraude, hebben ongelijk gekregen. Het college van beroep vindt het terecht dat de examencommissie hun vraag om vervangende opdrachten niet heeft gehonoreerd.

Dat heeft de secretaris van de commissie, Cees Meijer, vandaag bekend gemaakt. Zes studenten bedrijfseconomie en accountancy werden vorig jaar beticht van fraude bij het tentamen financiering 2 en kregen sancties opgelegd. Zij werden door het college van beroep vrijgesproken. Twee van hen zeggen door de stress rondom deze zaak colleges en tentamens te hebben gemist.
De zaak diende gisteren. Volgens het college van beroep hebben de studenten onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de slechte studieprestaties veroorzaakt zijn door de beschuldiging van fraude, meldt de secretaris. (GR)