Nieuws

Studenten werven met filmpjes

Studenten van de Faculteit Natuur en Techniek (FNT) gaan cursisten werven met filmpjes over alumni en studerenden. Vanaf april 2009 zullen de korte films te zien zijn op de site van de HU en bij promotieactiviteiten.

Het maken van de films is onderdeel van de campagne United Students die er voor moet zorgen dat meer jongeren kiezen voor technische opleidingen. De filmpjes zijn volgens Verian Klarus, eerstejaars bouwkunde en projectleider, de ideale manier om de studenten te werven. ‘We leven in een multimediaal tijdperk en dan moet je de jeugd ook op die manier benaderen.’ In de filmpjes worden afgestudeerden geportretteerd op hun werkplek en studenten gevolgd tijdens hun studie.

Vooral onder jongeren met een niet-westerse afkomst is het aantal studenten laag. ‘De ouders van die scholieren hebben een grote invloed op de studiekeuze. Doordat veel van de ouders de Nederlandse taal in brochures niet kunnen lezen, weten ze niet wat een opleiding hun kind te bieden heeft. Met de filmpjes zorgen we ervoor dat zij toch kunnen zien wat de opleiding inhoudt’, zegt Klarus.

Klarus zoekt nog studenten van de FNT en van de faculteit Communicatie en Journalistiek die willen helpen bij het project. Voor elke opleiding komen twee films: een over een afgestudeerde en een over een student. In januari start de campagne met een workshop filmen onder leiding van professioneel producent Henk Hendriks. In de maanden februari en maart volgen de opnames en montage.