Nieuws

Tweede stadsstrand in Utrecht

Van de zon genieten kan nu ook op het tweede stadsstrand van Utrecht, U Beach aan het Jaarbeursplein. Rubens van het eerste strand wist van niks en daarover is hij ontstemd. Waarom ging het bij de concurrent van een leien dakje, vraagt hij zich af.


‘Natuurlijk moet iedereen een strand kunnen beginnen. Ik ben alleen al vijf jaar aan het strijden met de gemeente. En dan ineens is er een tweede. Het is niet zo chique dat ik niet eerder geïnformeerd ben.’ Rubens begon vijf jaar geleden aan de Veilinghaven. Toen de bouw van de Dichterswijk vorderde, kon hij na veel vijven en zessen verhuizen naar de noordpunt van Oog in Al. Hij heeft geen idee of UBeach nu zijn klanten zal afsnoepen. 

Charlotte Braun van initiatiefnemer Jaarbeurs ziet geen concurrentie tussen de twee. ‘In Oog in Al hebben ze een veel grotere waterpartij en prachtige activiteiten. Wij zitten dichter bij de binnenstad. Wij zijn niet van mening dat maar één strand succesvol kan zijn.’

Aangezien de Jaarbeurs in de zomermaanden nauwelijks gebruikt wordt voor grote evenementen, is besloten er een strand aan te leggen. ‘We willen iets leuks doen voor de stad en zo ook aantonen dat Utrecht belangrijk is voor ons.’ Gedonder met vergunningen was er niet: het Jaarbeursstrand ligt op eigen terrein. Er was 600 kubieke meter zand voor nodig. Net als bij de collega’s in Oog in Al is er gelegenheid iets te eten en te drinken. 

UBeach is tot en met 31 augustus dagelijks tussen 10.00 en 23.00 uur gratis toegankelijk. Op stadsstrand Oog in Al gaat het bij mooi weer een uurtje langer door.