Nieuws

Twijfel over bezuinigingen op kunstonderwijs

Bij nader inzien wil de Partij van de Arbeid niet bezuinigen op het kunstonderwijs in het hbo, bleek tijdens een verkiezingsdebat over hoger onderwijs. Ook het CDA twijfelt.

De gespreksleider vroeg het PvdA-woordvoerder Tanja Jadnanansing gisteren rechtstreeks: waarom wil de partij de helft van het budget voor kunstopleidingen wegbezuinigen? Dat voornemen dook op in de doorrekening van het Centraal Planbureau.
 
Maar als het aan de PvdA ligt, wordt er helemaal niet bezuinigd op het hbo-kunstonderwijs. 'Ik heb onze financieel deskundigen ernaar gevraagd en zij waren ook verrast over wat het CPB heeft doorgerekend', aldus Jadnanansing.
 
Overigens wil niet alleen de PvdA op het kunstonderwijs bezuinigen. Ook CDA heeft dit in haar verkiezingsprogramma staan. Kandidaat-Kamerlid Michel Rog, die maandagavond ook bij het debat aanwezig was, laat weten dat zijn partij 'zich gaat verdiepen in de consequenties van deze bezuiniging.' Het woord ‘heroverwegen’ wil hij niet in de mond nemen. 'Maar ik wil er wel het fijne van weten.'