Utrecht tweede leukste studentenstad

Groningen heeft Utrecht met een minimaal verschil achter zich gelaten in de NOS Headlines-poll Studentenstad 2006. Groningen scoorde 20,4 procent, Utrecht 20,2 procent.

De Hanzestad stond enkele weken bovenaan, maar werd vrijdagmiddag 8 september even ingehaald door de Domstad. Aan het eind van de dag wisten de Groningse studenten hun stad alsnog naar de eerst plaats te stemmen.
De nieuwswebsite NOS Headlines, gericht op jongeren, organiseerde de verkiezing onder twaalf studentensteden. Filmpjes op de website (www.nosheadlines.nl) prezen de steden aan. Studenten werden opgeroepen op de site te stemmen op hun favoriet.
De derde plaats is ingeruimd voor Leiden; Wageningen stond de hele tijd onderaan. Aan de stemming deden bijna tweeduizend studenten mee. (GR)