Utrechtse studenten winnaars GezondheidsBattle

Het team Nketenkete met studenten van de Universiteit Utrecht is winnaar van de GezonheidsBattle 2006. Tweede werd de groep Lajelleke, waar HU-verpleegkundestudente Lieneke Frederiks in participeerde. Het team The Nurses, met drie studenten verpleegkunde van de hogeschool, werd 24-ste van de in totaal dertig strijdende groepen.

Het gezelschap van de Utrechtse universiteit, bestaande uit vier studentes psychologie en internationale ontwikkelingsstudies, overwon met een 8,7 op overtuigende wijze, aldus de jury. Zij winnen een studiereis naar Ghana en Burkina Faso.
Tijdens de jaarlijkse GezondheidsBattle moeten groepen hbo- en wo-studenten oplossingen bedenken voor casussen op het gebied van gezondheidszorg die spelen in ontwikkelingslanden, zoals vrouwenbesnijdenis en malaria. (DL/GR)