Nieuws

Nu ook Tegel-Award voor TMI

Opnieuw valt studenteninitiatief TMI in de prijzen, ditmaal met de Tegel Toekomst Prijs. De publieksprijs voor journalistieke innovatie werd in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag uitgereikt aan het vloggers-netwerk dat eerder deze maand ook al de journalistieke wedstrijd The Challenge won.
 
TMI is een platform van 26 mensen uit elf verschillende opleidingen. Ze stoppen naast hun studie of baan zoveel mogelijk tijd en energie in TMI. Het platform brengt nieuws aan pubers in de vorm van vlogs en vindt daarmee een gat in de markt. 
 
Een van de initiatiefnemers is derdejaars Journalistiek Michiel Kalverda. Eerder al vertelde hij aan Trajectum over de werkwijze van TMI: ‘We willen het positievere nieuws eruit lichten, want er zijn ook heel veel dingen die goed gaan in de wereld. Soms gebeuren er minder leuke dingen. Dat proberen we te brengen op een persoonlijke manier, bijvoorbeeld door te vertellen hoe de vlogger zich erover voelt.’ 
 
Nu krijgen ze van alle kanten de felicitaties toegeworpen. Volgende stap is de Spin Award, ook een prijs waarvoor ze genomineerd zijn. Die finale is van 19 tot 21 april.