Nieuws

Omstreden huisbaas stopt met bouw studentenwoningen

Huisbaas Marcel van Hooijdonk stopt met het ombouwen van kantoorpanden voor kamerverhuur in Utrecht. Dat vertelt hij in een interview met het AD/Utrechts Dagblad. 

Volgens van Hooijdonk is het met het huidige puntenstelsel niet meer te doen om studentenkamers te realiseren in Utrecht. Het is een onrechtvaardig systeem, vertelt hij aan de krant. De huisbaas gaat een deel van zijn studentenkamers ombouwen tot vrijesectorappartementen en zal in Utrecht geen kantoren meer transformeren voor kamerverhuur. 

Over het contract met woningcorporatie Mitros wordt in het interview niet gesproken. Het plan is om 130 studentenkamers te bouwen in een flat aan de Lomanlaan (foto). Ook wordt niets gezegd wat hij voorheeft met de rest van de tientallen Utrechtse studentenpanden die hij bezit.

Huisjesmelker
De huisbaas is het zat om als huisjesmelker bestempeld te worden en ontkent de beschuldigingen van intimidaties en bedreigingen. Daarom daagt hij de Jonge Socialisten (JS) voor de rechter die een petitie tegen hem zijn gestart vanwege de vele klachten die ze van studenten zouden hebben ontvangen. 

Van Hooijdonk zou huurders van zijn complex aan de Zamenhofdreef (Overvecht) bedreigd hebben. Om zijn naam proberen te zuiveren heeft de huisbaas een adviesbureau ingeschakeld om te onderzoeken wat zich daar allemaal heeft afgespeeld.