Columns

Onderzoek

Er is een goede boterham te verdienen in onderzoek. Je wordt er de laatste decennia mee doodgegooid, zeker tijdens de verkiezingen. Helemaal omdat het zo makkelijk is geworden om via internet de vragenlijsten te versturen. In het begin van het internet tijdperk brachten de kenners nog naar voren dat er geen rekening was gehouden met de niet-internet-bezitters. Maar wie bezit er heden ten dage nu geen internet?

Op 24 november schreef ik al eens over het alles meetbaar maken, zelfs al kan je de antwoorden op je klompen aanvoelen. Vaak wordt er toch onderzoek gedaan om je bewijs te halen en om er dan iets mee te bereiken. Onlangs bleek uit een onderzoek van de dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam dat slechts 15% van de Turkse en Marokkaanse vrouwen tegen 55% van de autochtone vrouwen meer dan duizend euro in de maand verdienen.

Als je ziet hoeveel meisjes (jonge vrouwen) van Turkse en Marokkaanse afkomst op de HU zitten, dan ben ik wel benieuwd hoe dat in Utrecht is. Want er zijn de laatste jaren toch honderden zo niet duizenden van hen met een Bachelor diploma van school gegaan. Voldoet ’t simpele Monkey Survey, of pakt een lector dit op?