Op kamers – Koen Ahn

Koen heeft een ruime kamer in De Uithof. Stijl: chaotisch en heel persoonlijk.

Koen Ahn (22, derdejaars Communication and Multimedia Design) woont in De Uithof en heeft een ruime kamer in een studentencomplex. De stijl van zijn kamer omschrijft hij als chaotisch en heel persoonlijk.

Woont er sinds: begin 2015
Betaalt: 351,57 euro per maand
Grootte: 18 m2

Als je de kamer van Koen binnenkomt, weet je niet goed waar te kijken want er is zoveel te zien. De knalgroene muur is behangen met zelfgemaakte en zelf gevonden schilderijen (het kleine schilderij rechtsboven vond Koen op straat). De rest van zijn muren zijn beplakt met (soms zelfgemaakte) tekeningen, songteksten en muziekposters.  Muzikaal is Koen niet, maar hij luistert wel graag naar muziek. Sinds kort heeft hij zelfs een old school platenspeler, waarop hij regelmatig plaatjes draait.

 

Ook de koelkast kreeg zijn eigen unieke uiterlijk.

Hoewel Koen zijn tandenborstel het liefst nieuw koopt, is de rest van zijn spullen tweedehands of zelfgemaakt. De hoekkast en het bed maakte hij zelf samen met zijn moeder. Zijn bed bestaat uit een houten constructie met twee matrassen erop, waardoor het ‘heel chill’ is om er op te liggen en je ‘een beetje een boxspring-idee’ krijgt.

De leunstoel naast het bed van Koen heeft hij samen met zijn beste vriend in de hal van een flat in Overvecht gevonden. Ze moesten door heel Overvecht heen om de stoel thuis te krijgen met als gevolg dat de arm van zijn vriend ‘het begaf’. Toen Koen van Overvecht naar De Uithof verhuisde, mocht hij de stoel hebben.

Als er brand uitbreekt, gaat Koen dus niet met de stoel slepen, want die is veel te zwaar. Wel redt hij zijn Macbook, Nikon camera, longboard en lavalamp.

De Uithof vindt Koen best een vreemde plek om te wonen, want het is meer een studeerplek dan een woonplek. In het weekend is het nogal ‘dood’ en als het heel hard waait kan Koen de wind horen huilen. Wel woont hij lekker dicht bij de sportschool, heeft hij altijd vrienden in de buurt en ligt zijn school om de hoek.

De badkamer, keuken en huiskamer deelt hij met tien andere huisgenoten waar hij het over het algemeen gezellig mee heeft. Geregeld maakt hij een praatje met ze in de keuken en soms heeft hij zelfs diepgaande gesprekken aan de keukentafel of zijn eigen tafel. Over het algemeen heeft Koen genoeg privacy, maar hij mist het soms wel om in zijn onderbroek in de keuken een eitje te bakken.

Koen is freelance-webdesigner en illustrator en verdient daar af en toe wat geld mee. Daarnaast leent hij maximaal bij om zijn kamer en andere vaste lasten te kunnen betalen. Over tien jaar ziet hij zichzelf in de supermarkt. Niet om te werken, maar hij denkt dat hij dan rond hetzelfde tijdstip als het interview (17:00 uur) boodschappen aan het doen is. In de tussentijd wil hij nog een keer in een hippiecommune wonen en een autobiografie schrijven.

 

 

 

 

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...