Op kamers

Op kamers – Marleen Klinkenberg

Marleen Klinkenberg (22, vierdejaars Cultureel Maatschappelijke Vorming) heeft een jaar gezocht voordat ze een kamer kon vinden. Inmiddels heeft ze haar eigen stulpje in een pand met drie huisgenootjes. 

Woont er sinds:  september 2014
Betaalt: 350 euro per maand
Krijgt daarvoor: Een kamer met slaapzolder, totaal 18 m2

Omdat Marleen helemaal bovenin woont, heeft ze goed nagedacht over brandveiligheid. Er is een brandladder, maar dat vindt ze zelf maar een pokkeding. Die ligt dus bij een huisgenoot onder het bed. Nee, als er brand uitbreekt dan klimt Marleen liever het dak op. Zo kan ze ook haar huisgenoten redden.

Hoe fijn ze haar kamer ook vindt, aan de locatie is ze niet zo gehecht. Marleen komt uit Arnhem en daar is ze regelmatig te vinden. Daar gaat ze ook altijd op stap. Ze vindt het er gewoon leuker. 

 

Het meest trots is ze op het feit dat haar bed boven staat. Zo lijkt het op een echt huis. Middenin haar kamer staat een trap waarmee ze zo haar bed in kan klimmen. Daar slaapt ze onder een puntdak, wat ze zelf helemaal geweldig vindt. 

 

Het liefste koopt Marleen nieuwe spullen voor haar kamer, geen smoezelige tweedehands dingen. Veel komt van de Ikea en sommige dingen heeft ze gekregen. Foto’s maken het voor haar persoonlijk. Ze zou eigenlijk wel een kleurtje op de muur willen smeren, maar dat mag niet. Mocht de boel afbranden, is Marleens motto: eigen veiligheid eerst. 

Om haar kamer te bekostigen werkt ze acht uur per week in een supermarkt. En ze heeft een aanvullende beurs. Dat is maar goed ook, want het was voor Marleen heel belangrijk om een kamer te vinden.

Haar kamer in Utrecht staat voor Marleen symbool voor vrijheid. Thuis in Arnhem was het niet meer zo gezellig en zodoende was ze eraan toe op eigen benen te staan. Daardoor heeft ze wel haar kat Zwieber weg moeten geven. Die woont nu bij een vriendin.

Over tien jaar woont Marleen weer in Arnhem. Ze heeft dan een leuke baan, een eigen huis en het allerbelangrijkste: dan woont Zwieber weer gewoon bij haar. Want die mist ze stiekem best vaak.