Op kamers – Merel de Koning

Merel koopt het liefst niks nieuws voor haar kamer.

Als Merel de Koning (21, vierdejaars journalistiek) haar kamer in één woord moet omschrijven, is het mystiek. Midden in Woonboulevard Utrecht huurt ze een kamer, in een huis met drie anderen.

Woont er sinds:  februari 2015
Betaalt: 310 euro per maand
Krijgt daarvoor: twee kamers van 6 m2

Merels kamer bestaat uit twee delen: een slaapkamer en een studeer/relaxkamer. De deuren staan tegenover elkaar in een lange gang. Het meest trots is ze op haar zelfgecreëerde zitplekje in de relaxkamer. Daar zit ze vaak om te mediteren of om gewoon rustig een boekje te lezen. 

Als haar kamer afbrandt, dan zijn er twee dingen die ze sowieso wil redden. Ten eerste het boek dat ze van haar vriend heeft gekregen. Dat was zijn allereerste cadeautje en dat koestert ze enorm. En een gouden belletje. Dat was ooit van haar overgroot-oma en is het enige dat ze van haar geërfd heeft. 

 

Het minst blij is Merel met haar bed. Het kraakt bij elke beweging en is volgens haar wel toe aan vervanging. Niet zo handig voor wanneer haar vriend blijft logeren. 

Bovendien is het huis waar ze woont best gehorig doordat de kamers worden gescheiden door een gipsen wandje. Haar huisgenoot heeft volgens Merel supersonisch gehoor. Inmiddels hebben ze de afspraak dat hij zo nu en dan maar even een koptelefoon opzet.

Haar spullen haalt ze overal en nergens vandaan. In ieder geval koopt ze niks nieuw. Vlakbij haar kamer is een kringloopwinkel waar Merel regelmatig spulletjes vandaan haalt. Het bed komt van haar neefje. Het bureau uit haar slaapkamer in Heiloo. En zo kan ze nog wel even doorgaan.

 

Om haar kamer te kunnen bekostigen, leent Merel geld bij DUO. Zo’n tweehonderd euro per maand. Voornamelijk omdat ze relaxed wil leven en een baan naast haar studie journalistiek past daar dan niet bij. In het weekend werkt ze wel in de natuurwinkel van haar vader in Heiloo. 

Over tien jaar heeft Merel een boek geschreven. Is ze nog steeds samen met haar vriend. Ze wonen dan samen, het liefste in Utrecht, want ze wil hier niet meer weg. 

 

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...