Op kamers

Op kamers – Remon Claassen

Wat direct opvalt aan de kamer van Remon Claassen (23, derdejaars bedrijfskunde) is de grootte. En het feit dat er geen bed in het zicht staat. Daardoor lijkt het eigenlijk meer op een studio. Hij deelt het huis met vier anderen per verdieping. 

Woont er sinds:  november 2015
Betaalt: 493 euro per maand
Krijgt daarvoor: Een kamer van 24 m2 met vide en balkon

De kamer van Remon doet niet erg studentikoos aan. Dat komt volgens hemzelf omdat zijn kamer is ingericht met de oude meubels van zijn ouders. De grootte bevalt hem het meest aan de kamer. Dusdanig dat hij nu al droomt over verder studeren na zijn hbo. Alleen maar om in deze kamer te kunnen blijven.

Remon komt uit Biddinghuizen en had Walibi en Lowlands in de achtertuin. Op kamers gaan in Utrecht was dus wel even wennen. In het begin voelde hij zichzelf wel eens eenzaam maar die tijd is nu helemaal voorbij.

Om in het nachtkastje van Remon te snuffelen, moeten we nog even geduld hebben. Deze is hij momenteel eigenhandig aan het maken. Hij voorspelt dat er niet zulke spannende dingen in te vinden zijn. Slechts een wekker en een lampje. 

Wat hij het meest praktisch vindt, is het feit dat zijn bed boven staat. Niet in het gezichtsveld, waardoor de kamer niet meteen als een slaapkamer aandoet. Remon telt de dagen af tot de zomer begint, zodat hij ook van zijn balkon kan genieten. Daarvoor vindt hij het nu nog iets te koud.

Het meest zit hij op zijn bankstel. Daar studeert hij, chillt hij, kijkt hij tv en drinkt hij koffie. De tafel die hij speciaal voor het studeren heeft neergezet wordt eigenlijk niet gebruikt. De bank vindt hij te aantrekkelijk. 

Werken doet Remon alleen in de zomervakantie. Dan pot hij een hoop geld op zodat hij tijdens zijn studie zich op het studeren kan richten. Het is een wat ongewone bijbaan: het aanleggen van kunstgras op sportvelden. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop. Niet zo gek, want in zijn vrije tijd trapt hij graag een balletje.

 

Over tien jaar ziet hij zichzelf in een nog mooier appartement wonen. Ergens in het centrum van Utrecht. Dan heeft hij zelf een bedrijf opgezet. Gezinnetje. En heeft hij werkervaring opgedaan in het buitenland.