Op kamers – Toine

Toine woont samen met zijn vriend in een koopflat in Amersfoort.

Toine (22, tweedejaars MWD) woont samen met zijn vriend in een koopflat in Amersfoort. Hij vindt zichzelf een luxepaard, aangezien dit een erg mooie startersplek is.

Woont er sinds: augustus 2014
Betaalt: €300,- per maand aan zijn vriend die de hypotheek regelt
Krijgt daarvoor: 75m2

Toine heeft zijn huis in rustige kleuren geverfd en strak ingericht, want hij houdt van overzicht. De accentkleur is rood, want anders wordt het wel een erg grijze bedoeling. Veel komt van de Ikea. Hij vindt het leuk om naar de drankkast te kijken, maar het valt mee hoe vaak hij er wat uithaalt.

Toine vindt het belangrijk dat hij zich echt thuis voelt zodra hij de deurmat-snor opstapt. Hij wil niemand die aan zijn hoofd zeurt en alles laten zakken. Hij denkt niet dat hij dat gevoel in een studentenhuis zou kunnen hebben. Hoeft hij ook niet zijn slaapkamerdeur op slot te draaien omdat een huisgenoot het op zijn tandpasta heeft gemunt.

Toine eet elke dag met zijn vriend aan tafel met de telefoons weg, omdat ze elkaar anders niet echt spreken.
De boom in de hoek is aan het doodgaan omdat hij te weinig licht krijgt, maar Toine vindt dat de boom niet moet zeuren. De bonsais in de woonkamer doen het wel goed.

Toine houdt van koken en heeft kookboeken uit allerlei landen. Gelukkig hebben de vorige bewoners er een nieuwe keuken ingebouwd.

Toine vindt Utrecht leuker, maar voor hetzelfde geld heb je daar een garagebox waarin je zo bij de buren naar binnen kijkt. Hier vindt hij het ook prettig wonen: een aardig uitzicht, rustig en dichtbij het bos. Daarbij heeft hij ook de gemakken van de stad.

Als Toine op zondagmorgen ligt uit te slapen, wordt hij nog wel eens wakker gemaakt door de kinderen van de bovenburen. Leuk is anders, maar ach, wat doe je eraan.

De kat Maistro houdt erg van buitenspelen. Je kan de klok er op gelijk zetten: Maistro’s rondjes duren altijd exact even lang. Soms neemt hij nog wat mee: Toine moest laatst om half 8 ’s ochtends in zijn ochtendjas achter een vogel aanrennen. Alles zat onder de veren.

Hier werkt Toine aan zijn studie of zit hij te gamen. In de mappen zit de administratie netjes geordend, want als je een koophuis hebt kun je daar geen chaos van maken.

Toine koopt sommige dingen in de kringloopwinkel, maar daar moet je maar net ergens tegen aanlopen. Nieuw is makkelijker, en Toine is wel van het gemak. Hij bespaart niet op van alles. Buiten zijn kleine basis- en aanvullende beurs en lening werkt hij ook in de opleidingscommissie. Echt een vergadercultuurtje, maar dat vindt hij wel leuk.

Over tien jaar verwacht Toine afgestuurd te zijn, en een baan in de psychiatrie te hebben. Misschien verdient hij dan genoeg om in een huis te wonen. Hij denkt stiekem dat Utrecht dan nog zijn voorkeur heeft.

 

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...