Columns

Opendag

Net in het weekend van onze opendag wordt de afslag vanaf de A27 naar de Uithof geasfalteerd. Resultaat: lange files. Maar toch, in ieder geval op de FEM (faculteit economie & management), een grote opkomst. Zeven presentaties mocht ik geven voor ons instituut Marketing & Commerce met twee keer een pauze van een kwartier voor een boterham en een glas melk. Vermoeiend, maar erg leuk om te doen.

Nog voor tien uur spreek ik mensen aan met een zoekende of vragende blik. Bijna altijd kan je ze wel helpen. Een meisje die ik een paar keer langs zie lopen, vraag ik wat ze zoekt. Ze is haar vader kwijt. Daar kan ik haar niet bij helpen. Achteraf had dit wel gekund, want zij blijkt de dochter van onze faculteitsdirecteur Arnick Boons te zijn. Samen zaten in mijn tweede sessie.

Nu even een vraag tussen ons. Wat zou jij als FEM-directeur gedaan hebben, na afloop van zo’n presentatie? Zou jij naar de docent gelopen zijn die probeert ouders en toekomstige studenten uit te leggen wat ze op een van jouw instituten kunnen leren? Of minimaal een blik van verstandhouding wisselen of een vriendelijk knikje? Arnick Boons doet dit allemaal in ieder geval niet.