Nieuws

‘Opsteker’ voor dovenstudies

De hbo-master dovenstudies/leraar Nederlandse gebarentaal is positief beoordeeld door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De tweejarige deeltijdopleiding is de enige in Nederland.

Alle zes onderzochte hoofdonderdelen, zoals het onderwijsprogramma en het personeel, ontvangen een positief oordeel. Het subonderdeel materiële voorzieningen scoorde een excellent. Het onderzoekpanel is onder de indruk van de faciliteiten voor doven en slechthorenden in het gebouw. Ook krijgt de opleiding een pluim voor het talenpracticum dat gezien de Internationale belangstelling voorop loopt. Het rendement is het enige subonderdeel dat een onvoldoende krijgt. 

Rick van Dijk, directeur van het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies noemt het oordeel van de accreditatieorganisatie ‘een opsteker’. ‘Deze accreditatie motiveert ons om ons specialisme nog verder uit te werken en biedt onze bachelorstudenten de kans om verder te groeien.’

De master bestaat sinds 1997 en is bedoeld voor dove en horende professionals binnen de dovenwereld, zoals docenten, logopedisten, taalkundigen, (ortho)pedagogen en psychologen.