Nieuws

Petitie tegen samenwerking Mitros en omstreden huisbaas

Jongerengroepering JS van de PvdA Utrecht begrijpt niet dat woningcorporatie Mitros in zee gaat met omstreden huisbaas Marcel van Hooijdonk om 130 nieuwe studentenkamers te bouwen in Utrecht. De Jonge Socialisten zijn een petitie gestart om dit tegen te houden.

‘We zijn niet tegen 130 nieuwe studentenkamers, maar wel als deze verhuurd worden door iemand die mensen uitbuit en intimideert’, vertelt Stijn Jansen, voorzitter van JS Utrecht. ‘Hij is een malafide huisbaas die niet onderschat mag worden. We hebben met veel slachtoffers gesproken van de huisbaas. Het gaat niet alleen om hoge prijzen en achterstallig onderhoud, maar de huurders worden ook bedreigd.’
 
Gemeenteraad
Van Hooijdonk is pas geleden nog veroordeeld voor bedreiging en kreeg een boete plus een voorwaardelijke taakstraf. ‘We begrijpen niet dat Mitros met hun maatschappelijke rol zaken doet met iemand die al meerdere malen veroordeeld is’. Het contract zou al rond zijn maar het is nog niet duidelijk of hij een vergunning krijgt om de kamers te bouwen, zegt Jansen. Volgens hem is het voor de Utrechtse gemeenteraad ook een verrassing dat Mitros in zee gaat met de omstreden huisbaas. Met de petitie hoopt JS Utrecht te bereiken dat Mitros het contract verscheurt en zaken gaat doen met iemand die zich wel netjes aan de regels houdt.

Foto: DUIC.nl