Nieuws

PL97 kan waarschijnlijk woensdag weer open

Foto: Kees Rutten

Het ziet er naar uit dat PL97 aanstaande woensdag weer veilig open kan. Dat meldt de HU in een mailing aan medewerkers en studenten.

Vorige week donderdagmiddag ging het gebouw op slot na een stroomstoring. Vrijdag bleef het de hele dag dicht en op zaterdag volgde al de mededeling dat de sluiting mogelijk een week of zelfs langer kon gaan duren. Nu rekent de HU dus op een sluiting van in totaal anderhalve week. Wel maakt het nog een voorbehoud dat alle werkzaamheden dan vlot moeten verlopen. Maandagmiddag maakt de HU bekend of PL97 inderdaad woensdag open kan gaan voor iedereen. 

Ernstige situatie

De HU is aan een ernstige situatie ontsnapt, zo meldt de nieuwsbrief. Door een eerdere lekkage is water van de bovenste verdieping naar de tweede verdieping gesijpeld. Daar heeft het zware kortsluitingen in elektrische hoofdleidingen veroorzaakt. Hierop is het gebouw direct gesloten. De schade en gevolgen leken op dat moment zo ernstig dat rekening werd gehouden met een reparatietermijn van weken of misschien zelfs maanden.  

Sinds woensdag hebben externe specialisten en bedrijven tijdelijke en definitieve oplossingen gevonden, waardoor het woensdag – of niet veel later als het tegenzit – weer veilig open kan. De definitieve oplossing volgt in de zomer van 2023, zo is nu de verwachting.