Nieuws

Podium deelt warme chocolademelk uit op Blue Monday

Foto: Lucas Versteeg

Op maandag 16 januari deelt het team van Podium driehonderd bekers met warme chocolademelk uit. Zo hoopt het culturele platform deze dag iets minder blauw te maken.

Het regent hard en de lucht is grauw, maar onder het afdak van Padualaan 97 klinkt het vrolijke ‘Livin´La Vida Loca’ uit een speaker. Eén van de nummers uit de zelfgemaakte ‘Because we’re happy’ playlist van Podium. Vijf medewerkers staan naast hun bakfiets en delen warme chocolademelk uit, omdat het internationale Blue Monday is. Die staat bekend als de meest deprimerende dag van het jaar.

Vegan chocolademelk

Ze hebben honderd liter vegan chocolademelk. Voor de liefhebbers is er dito slagroom. Iedereen krijgt zijn lekkernij in een herbruikbaar bekertje, omdat er volgens Brecht te veel bekers worden weggegooid. Er is genoeg chocolademelk voor driehonderd HU’ers. ‘Ze moeten ons wel eerst gaan volgen op Instagram. Maar als ze dat niet hebben, krijgen ze het ook hoor’, lacht ze.

Van 8:30 tot 10:30 staan de Podiummedewerkers op de stoep van Padualaan 97. Van 11:30 tot 13:00 staan ze op Padualaan 101, en als het regent op Padualaan 99. Van 15:30 tot 17:00 staan ze op Heidelberglaan 15.

De chocolademelk zit in een geïsoleerde tank. Hoe blijft het team van Podium al die uren warm met dit weer? Brecht: ‘Dansen op de muziek! En natuurlijk veel chocolademelk drinken.’