Politie maakt eind aan blokkade ministerie

Op dat moment werd er binnen nog met studenten onderhandeld.

De politie heeft vanochtend een eind gemaakt aan de blokkade van de ingangen van het ministerie van OCW door enkele tientallen studenten en scholieren. Op dat moment werd er binnen nog met hen onderhandeld.

De demonstranten eisten dat de ambtelijke bezuinigingscommissie van het ministerie haar werkzaamheden staakt. Terwijl enkele vertegenwoordigers daarover binnen nog in gesprek waren, vond de politie het buiten welletjes. De studenten verzetten zich niet en er werden geen arrestaties verricht. “Volgende week staan we hier gewoon weer!”, liet een woordvoerder weten.

De spontane actie bij het ministerie was een opmaat voor de landelijke fietsdemonstratie op 25 maart in Den Haag, waartoe het Comité SOS heeft opgeroepen. De bezuinigingsplannen op het hoger onderwijs zijn nog lang niet van tafel, waarschuwt het comité, en de toegankelijkheid komt in gevaar als de basisbeurs wordt afgeschaft.

Reageer!
Deel via...
 

1 reactie

Het is niet meer mogelijk om te reageren

  1. Leuke actie. Ik ben benieuwd of ze daadwerkelijk volgende week voor op de stoep van het ministerie staan. Alleen zo jammer van die politieinzet, allemaal manuren die verkwist worden.