Prijs voor studenten digitale communicatie

Studenten ontwerpen applicatie voor mobiele telefoon.

Enkele studenten van de opleiding digitale communicatie hebben hebben de eerst prijs in de wacht gesleept van de wedstrijd Make-it-Mobile.  

Studenten moesten een applicatie bedenken en ontwerpen voor de mobiele telefoon die is te gebruiken in het onderwijs. Erwin Vos, Ilonka van Houwelingen en Heyko Schuring ontvingen dinsdag 15 december met hun ‘Hulp-E’ de eerste prijs in de categorie hoger onderwijs. De Hulp-E is een toepassing op de mobiele telefoon waarbij studenten zich kunnen aanmelden. Via de mobiel kunnen zij een vraag stellen over een vakgebied, die dan door de andere aangesloten studenten kan worden beantwoord.

De jury over dit concept: ‘Deze inzending maakt gebruik van de meerwaarde van je mobiel, die je altijd bij je hebt. De interactie waar dit concept zich op richt, brengt studenten bij elkaar. Technisch is dit goed te realiseren. Het idee is goed uitgedacht. Wel heeft de jury er twijfels bij of het in de praktijk ook gaat werken. Ervaring leert dat sociale netwerken op vakgebieden vaak moeizaam op gang komen. Daarnaast is de vraag in hoeverre dit schaalbaar is. Al met al een idee dat de jury graag in de praktijk wil brengen om ervaring mee op te doen.’

De prijsvraag is uitgeschreven door de ict-onderwijsorganisaties Surfnet en Kennisnet.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...
 

1 reactie

Het is niet meer mogelijk om te reageren

  1. Wanneer er zich een voldoende gebruikersgroep zou ontwikkelen kan een dergelijk programma wel degelijk toegevoegd waarde hebben, maar de jury zal ongetwijfeld genoeg ervaring hebben om te kunnen zeggen dat dergelijke gebruikersgroepen maar moeilijk op gang komen. Hoe dan ook goed gedaan door deze HU studenten.