Lifestyle

Rauw weekender

Wat is er leuker dan één avond Rauw? Drie avonden Rauw! Alweer voor de vierde keer is er Rauweekender, in het tweede weekend van april. Rauw-opperhoofd Joost van Bellen presenteert dan drie avonden live-acts en dj’s die het grensgebied tussen dirty dance, dikke disco en eclecticiteit opzoeken. Bij welke acts moet je zeker even gaan kijken? Trajectum schotelt je vijf gouden tips voor.
Tip 1: AEROPLANE
Sinds hun debuut Caramellas in 2007 is het bijzonder snel gegaan voor het Italiaans/Waalse duo Stephen Fasano en Vito Deluca, alias Aeroplane. Hun eigenzinnig remix- en productiewerk wordt geapprecieerd door de grootste dj’s en producers. En hun telefoon rinkelt voortdurend met aanvragen voor remixwerk voor ander andere Das Pop, Cut Copy, Grace Jones, MGMT, Bloc Party en Friendly Fires. Een mixtape van hun favoriete tracks kan je maandelijks gratis downloaden van hun MySpace.
Tip: www.myspace.com/aeroplanemusiclove
donderdag 8 april 
Tivoli De Helling
Tip 2: MR OIZO
Mr Oizo kennen we vooral van dat hitje Flat Beat, met het hoofdschuddende handpoppetje Flat Eric in de hoofdrol. Mr Oizo, het alter ego van de Franse filmmaker en producer Quentin Dupieux, heeft sindsdien niet stilgezeten. Zijn derde officiële album, Lambs Anger, verscheen op het trendy label Ed Banger. Dit jaar komt zijn film Rubber uit, met soundtrack van Justice, en momenteel werkt Mr Oizo aan zijn album dat volgens zijn één van zijn vele vermakelijke tweets de titel 2010 zal dragen.
Tip: twitter.com/oizo3000
vrijdag 9 april
Tivoli Oudegracht
Tip 3: UFFIE
Uffie past in het rijtje van meisjes op de nieuwste Nike’s, die rap combineren met electro en andere genre’s, zoals MIA en Lilly Allen. Ze is een Amerikaanse in Parijs-wonende electro mc, en staat net als Mr Oizo getekend bij het Franse label Ed Banger Records. Uffies carrière startte toen ze een feestje gaf en hiervoor dj Feadz boekte. Het klikte tussen de twee, werden een setje en begonnen samen muziek te maken. Hun eerste hit, Pop the Glock, was een succes en Uffie sindsdien in ster in de scene. Deze lente wordt haar eerste echte album Sex Dreams and Denim Jeans verwacht.
twitter.com/UffieOfficial
zaterdag 10 april
Tivoli Oudegracht
Tip 4: GOOSE
Vier jaar na hun winst in Humo’s Rock Rally en na een aantal singles uitgebracht te hebben lieten deze Belgen met Bring It On hun eerste volwaardige album op de mensheid los. Wie Goose sindsdien al live hun ding zag doen begrijpt dat de heren niet alleen de Benelux, maar ook Japan en de UK met hun vette, in grootstedelijke electro-rock gedompelde synth-beats aan hun voeten heeft gekregen. Op Rauweekender spelen ze voor het eerst weer nieuw materiaal. 
www.goosemusic.com
zaterdag 10 april
Tivoli Oudegracht
Tip 5: GREEN VELVET
Green Velvet is misschien wel een van de succesvolste underground dj’s uit Amerika. Met Shake & Pop en LaLa land scoorde hij twee gigantische clubknallers. Zowel in de techno, house als electroscene is Green Velvet een graag geziene artiest. Voor zijn nieuwste productie Turn it Up werkt hij samen met de in Nederland nog vrij onbekende Santiago en Bushido.
Joost van Bellen roemde de nieuwe plaat al op Twitter. 
twitter.com/djgreenvelvet
zaterdag 10 april
Tivoli Oudegracht
RAUWEEKENDER 
donderdag 8 april
23.00 – 05.00 uur
€ 13,- 
vrijdag 9 april
23.00 – 04.00 uur
€ 18,- 
zaterdag 10 april
22.00 – 04.00 uur 
€ 18,- 
Weekenderpassepartouts € 40,-
www.rauwrauw.nl
WIN WIN WIN:
Trajectum verloot 1 x 2 passepartouts! Kijk hierrrrrr voor de prijsvraag