Foto van de week

Receptie PL97: liefdeswensen en 139 hartjes

Foto: Kees Rutten

Elke week een bijzonder of alledaags moment, vastgelegd op de foto.

Het is vandaag de dag van de liefde. Op de foto zien we de receptie van Padualaan 97. De facility medewerkers hebben de entree rijkelijk versierd. Na de draaideur loop je binnen in een rozerode liefdesoase. Er hangen in totaal 139 uitgeknipte papieren hartjes onder, boven en achter de servicebalie, in verschillende formaten en met de kleuren rood, roze en lichtroze. Eén van de medewerkers heeft ze zelf geknipt (en geteld!).

Een andere HU-medewerker staat bij de balie en leunt op de rand. De felrode kleur van zijn jasje past perfect bij de glanzende hartjesballon naast hem. Hij kijkt voor zich uit. Wellicht verwondert hij zich over de uitbundige decoratie: het wordt elk jaar een stukje meer. Een paar meter verder staat een gigantische opblaas-smiley met hartjesogen. Misschien bedenkt hij door al deze hartjes wel dat hij nog een bosje bloemen voor zijn partner moet kopen. Of hij vindt Valentijnsdag maar commercieel en onzinnig en wil hier zo snel mogelijk weg…

Rechts op de foto zie je een stukje van de houten stellage die bestaat uit vier schotten. De huismeester heeft ‘m gemaakt. Eerst rood gespoten, daarna gedecoreerd met oranje en lichtgele hartjes. Daarvoor gebruikte hij een paar soorten malletjes. Als je goed kijkt, zie je nog wat lichte verf in een vierkantje rondom sommige hartjes.

Iedereen mag zijn liefdeswens op het bord schrijven: er hangen zwarte stiften aan touwtjes bij de stellage. Dat resulteert in een gezellige mix van handschriften, getekende hartjes (de ene mooier dan de ander) en liefdesverklaringen. Hier en daar staat zelfs een 06-nummer: van een single die naarstig op zoek is naar een metgezel om deze 14 februari mee door te komen. De éne wens is specifiek gericht aan Anja of Kaoutar – wie zou hun geheime liefde zijn?- , de ander geldt voor iedereen. Want Peace and love: wie wil dat nou niet?