Nieuws

Rechter vernietigt vergunning voor spaceboxen

De bestuursrechter heeft de vergunning voor het plaatsen van de containerwoningen aan de Archimedeslaan voor een periode van negen jaar nietig verklaard. De SSH laat weten teleurgesteld te zin over dit besluit omdat 'de spaceboxen noodzakelijk zijn om de druk op de Utrechtse kamermarkt te verlichten'.

Al eerder werd bekend dat de vergunning werd opgeschort omdat de gemeente te veel fouten had gemaakt bij het verlenen van de vergunning. Nu is de vergunning nietig verklaard. De periode van negen jaar is niet rechtmatig. De rechter stelde dat een vergunning voor een periode van vijf jaar wel gegrond is. De gemeente kan in feite de vergunning aanpassen van negen jaar naar vijf jaar, zodoende hoeft de SSH niet opnieuw de uitgebreide vergunningaanvraagprocedure van de gemeente te doorlopen.
De kunststoffen woningen in de vorm van zeecontainers zijn stapelbare woningen voor studentenhuisvesting. Na een onderzoek van de gemeente Utrecht naar beschikbare plekken kwamen zij en de SSH bij een parkeerterrein bij de Archimedeslaan uit. Omwonenden zagen dit echter niet zitten en stapten naar de rechter. De SSH en de gemeente beraden zich nu op verdere stappen. Ondertussen staan de kleurrijke spaceboxen in de opslag in Den Dolder.

Bron: DUIC.nl