Rechtszaak tegen serieverkrachter van start

Maandag begint de rechtszaak tegen Gerard T., de man die ervan verdacht wordt de Utrechtse serieverkrachter te zijn.

Gerard T, de 51-jarige man waarvan het Openbaar Ministerie denkt dat hij de Utrechtse serieverkrachter is, moet maandag voor de rechter verschijnen. Een verdachte is niet altijd verplicht bij zo'n zitting aanwezig te zijn, maar de rechtbank heeft de man gesommeerd bij de pro-formazitting aanwezig te zijn, dat meldt Duic.nl. 

De Utrechtse serieverkrachter vergreep zich tussen 1995 en 2001 aan meerdere meisjes in De Bilt en Bilthoven. De politie raadde vrouwen toen aan niet alleen te fietsen en dit leidde onder andere in De Uithof tot veel onrust. Er kwamen verzamelplekken waar fietsers op elkaar konden wachten zodat ze niet alleen naar huis of de stad hoefden te fietsen.

Gerard T. werd in maart van dit jaar veroordeeld wegens een fietsendiefstal. In het kader van de Wet DNA Veroordeelden moest hij na zijn veroordeling DNA afstaan wat leidde tot een match in de zaak van de Utrechtse verkrachtingsreeks. De man uit Nieuwegein werd vervolgens op 16 juli aangehouden. 

Zwijgrecht
Het OM liet weten: 'Sinds zijn aanhouding op 16 juli is hij veelvuldig gehoord, maar heeft zich tijdens de verhoren steeds beroepen op zijn zwijgrecht. Het onderzoek gaat echter onverminderd intensief door. Er zijn al veel personen gehoord, de telefoon en computer van de verdachte zijn onderzocht en er wordt onder meer gewerkt aan een tijdlijn.'

De zwijgende Nieuwegeiner wordt nu via DNA-bewijs aan drie verkrachtingen gelinkt. De politie en OM moeten onderzoeken welke andere zaken die de Utrechtse serieverkrachter in het verleden zijn toegeschreven ook bewijsbaar aan de verdachte kunnen worden gekoppeld.

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...