Nieuws

Regisseur Hans Pool in Utrecht College Tour

Cameraman, regisseur en documentairemaker Hans Pool is de volgende gast in Utrecht College Tour. Hij treedt woensdag 16 september aan in het interviewprogramma van Studium Generale van de HU.

Pool (1962) maakte de zesdelige tv-serie over de Utrechtse Voorstraat, waarbij hij bewoners en winkeliers portretteerde (kijk hier aflevering een). Eerder toog hij met Adriaan van Dis naar Afrika en maakte de reisreportage Van Dis in Afrika. Ook draaide hij de Rusland-reeksen met Jelle Brandt Corstius Van Moskou tot Madagan en Van Moskou tot Moermansk.

Camera en regie
Pool is geboren in 1962, deed het atheneum in Amsterdam waarna een studie Nederlandse taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam volgde. Na zijn afstuderen schreef hij zich in bij afdeling Audiovisuele Vormgeving van de Koninklijke Academie in Den Haag en specialiseerde zich in camera en regie. In 1992 studeerde hij af.

Deze editie van Utrecht College Tour is gratis, in de Kargadoor, Oudegracht 36,  op woensdag 16 september van 19.00 – 20.30 uur.

Foto: fragment uit Regisseur aan de keukentafel (Holland Doc).