Columns

Reisje Chambéry

Voor uitwisselingstripjes moeten soms veel hindernissen genomen worden. Mijn trip naar de Chambéry Graduate School of Business zou vier dagen duren. Woensdagmorgen vroeg vliegen naar Genève, dan met de trein naar Chambéry. Terug op zaterdag in omgekeerde volgorde. Aangekomen op Schiphol hoor ik dat de luchthaven van Genève door overvloedige sneeuwval de hele dag gesloten is. Dus de vlucht was afgelast, of zoals we soms al gewoon zijn te zeggen gecancelled. De volgende dag vertrekken vond ik geen optie, want die hele dag was een promotiemarkt.

Met vele medepassagiers gezocht naar alternatieven. Ik kon zes uur later op Lyon vliegen, waar het ook hevig gesneeuwd had. Maar daar hadden ze toch het vliegveld schoon kunnen maken. Wel had de TGV richting Chambéry vertraging, wat mijn geluk was, zodat ik diezelfde avond toch nog in Chambéry arriveerde.

Donderdag de promotiemarkt en vrijdag lesgegeven met ’s avonds het bijwonen van de diploma-uitreiking, gevolgd door een diner en feest (later meer). Zaterdag vroeg uit Chambéry vertrokken naar het vliegveld om geen risico te nemen. Geen slechte gedachte, want mijn vlucht ging weer niet door. Nu kon ik nog omboeken naar Brussel en vandaar de trein naar huis (aankomst zondagmorgen).