Rik (22) woont in de allerkleinste kamer van het huis

In deze editie van ‘Op kamers’ zijn we te gast bij eerstejaars student ecologische pedagogiek Rik. Rik is 22 jaar oud en woont in Utrecht samen met drie andere huisgenoten waarmee hij alle gemeenschappelijke ruimtes deelt.

  • Woont er: iets meer dan een jaar
  • Grootte: 6m2
  • Betaalt: €241,- per maand incl.

Rik heeft drie hospiteeravonden gehad voordat hij in dit huis terecht kwam. Hij vond zijn kamer via een Facebook-groep, ging langs en werd daarna door de andere huisgenoten uitgekozen. Dit alles is ruim een jaar geleden en hij woont er nog steeds met veel plezier.

Zijn kamer is zoals Rik het zelf noemt ‘erg strak’. Er staat een bed, een bureau en een kastje want meer past er niet in. Hij vindt dat ook niet nodig aangezien hij er toch alleen maar slaapt. De plank boven zijn bed vindt hij het leukste in zijn kamer. Hier staan de spullen waar hij veel waarde aan hecht en die hij mooi vindt.

Aan de andere kant van zijn kamer hangen drie filmposters. Door deze posters krijgt zijn kleine kamer wat meer sfeer en gezelligheid.

Als hij nu duizend euro zou krijgen? Hij zou direct de oven vervangen. Het is nog een ouderwetse gasoven en dat vindt hij eigenlijk niet kunnen. Verder zou Rik helemaal niets aan zijn huidige situatie veranderen. Hij vindt het fijn om op deze leeftijd nog met huisgenoten te wonen.