Ruim eenderde HU-studenten vult NSE in

Bij de Faculteit Gezondheidszorg was de meeste animo: 43 procent. Bij de Faculteit Economie en Management de minste: 32,7 procent.

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is inmiddels gesloten. Aan de HU heeft gemiddeld 36,4 procent van de studenten meegedaan. Dat is iets minder dan de 38,2 procent van vorig jaar.

De studenten van de Faculteit Gezondheidszorg vulden het vaakst de vragenlijst in: 43 procent. Gevolgd door Natuur en Techniek met 39,8 procent. Bij de Faculteit Economie en Management bestond de minste animo: 32,7 procent.

In vergelijking met negen grote hogescholen was de opkomst bij de HU het laagst. Bij Saxion Hogeschool vulden gemiddeld de meeste studenten de NSE in: 50,9 procent. Het gemiddelde over deze instellingen is 42,8 procent.

De NSE (inloggen nodig) wordt jaarlijks gehouden onder tienduizenden studenten van hogescholen en universiteiten. Studenten geven er hun mening over de opleiding, docenten, begeleiding, studierooster en dergelijke. De uitkomsten worden gebruikt om de opleiding te verbeteren. Ook vormen zij de basis voor analyses in bijvoorbeeld de Keuzegids.

Het is niet meer mogelijk om te reageren

1. Ik vind de vragenlijst te lang. Ben er aan begonnen maar gestopt omdat het me te lang duurde.

2. Te veel NSE communicatie mijn docente gooide me er zo wat dood met mails mededelingen in de les reclame op school . Ik begin me dan te ergeren en ga me er dan ook niet meer aan beginnen. Neem er wat tijd voor in de les en blijf niet pushen