Nieuws

Schuifelen op de Minormarkt

Foto: Kees Rutten

Met folders, boeken, filmpjes en koeken worden de 139 minoren van de HU aangeprezen op de drukbezochte Minormarkt in Sportcentrum Olympos.

Renée van den Hoorn, derdejaars Mondzorgkunde, zit op een bankje aan de kant. Ze heeft haar oog laten vallen op de minor International Health Studies, waarbij studenten een flinke tijd in het buitenland verblijven. ‘Leuk om andere culturen mee te maken’, zegt ze. ‘Ik ben jong en heb nog geen baan. De ideale tijd om een deel van de wereld te zien.’

Studenten die zich willen verdiepen in hun vakgebied of juist verbreding zoeken, kunnen een minor volgen tijdens het half jaar profileringsruimte in het curriculum. De HU biedt komend studiejaar maar liefst 139 minoren aan rond de thema’s als zorg & gezondheid, creatieve industrie, gebouwde omgeving, taal & cultuur, onderwijs & maatschappij en internationalisering. Pick your choice.

Filosofie
Studenten Communicatie die zijn geïnteresseerd in duurzaamheid kunnen bijvoorbeeld de minor Smart Sustainable Cities volgen. Studeer je HBO-ICT en wil je meer weten over minder aardse zaken: steek je licht op bij Filosofie, Ethiek en Praktijk. Gekozen voor Verpleegkunde en zoek je verdieping in de kindergezondheidszorg: zoek je heil bij minoren als Kind in Beweging of Kind en Ontwikkeling Motoriek. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Roy van Heezik, derdejaars Commerciële Economie, dacht eerst aan verbreding van zijn studie maar kiest toch voor verdieping. Hij twijfelt nog tussen de minoren Strategische Marketing en Marketing en Sociale Media. ‘Ik ben happy als ik straks gespecialiseerd ben’, vertelt hij.

Zie ook: www.minors.hu.nl.