Nieuws

Slechts één HU’er gebruikt parkeergarage

De parkeergarage in De Uithof, die in september is geopend, weet nog weinig mensen met auto te trekken. Slechts één HU-medewerker maakt gebruik van de 150 voor de hogeschool gereserveerde plaatsen.

Dat meldt de Telegraaf vandaag in de editie Utrecht. De P&R kostte vijftig miljoen euro en ligt tussen sportcomplex Olympos en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Het complex telt 2000 parkeerplaatsen waarvan er 1500 zijn bedoeld voor medewerkers van de HU, Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en bedrijven op het Utrecht Science Park.  

UMC Utrecht
In januari parkeerden in totaal dagelijks gemiddeld slechts 328 mensen hun auto in de grootste parkeergarage van de provincie Utrecht, blijkt uit cijfers van de gemeente. Zo’n 100 daarvan kwamen van buiten de instellingen in De Uithof. Van de 500 plekken voor de universiteit waren er dagelijks 31 bezet en van de bedrijven maakten er 26 werknemers gebruik van 250 beschikbare plaatsen. Het UMC Utrecht nam 170 van de 600 vrije plekken in.

In een gezamenlijke reactie stellen de instellingen in De Uithof dat het gebruik van de parkeergarage zal toenemen door de komst van het Prinses Maxima Centrum, het RIVM, de verhuizingen van de HU en nieuwe bedrijven. Het aantal parkeerplaatsen in de campus zal verminderen.

Parkeernorm
Over de HU staat er: ‘De Hogeschool Utrecht heeft de 150 parkeerplaatsen straks nodig om aan de parkeernorm te kunnen blijven voldoen. Op dit moment heeft de HU aan een beperkt aantal medewerkers abonneepassen verstrekt, maar per 1 februari zal ook het gebruik van de parkeergarage door de Hogeschool Utrecht toenemen. Het aantal beschikbare parkeerplaatsen in het Science Park voor medewerkers van de Hogeschool wordt dan teruggebracht. In het kader van het duurzaamheidsbeleid van de Hogeschool worden medewerkers gestimuleerd om met openbaar vervoer of te fiets naar het werk te komen. Medewerkers die met de auto komen, kunnen hun auto in de P+R plaatsen en met buslijn 28 naar het werk.’

Foto: Afra de Leeuw