Nieuws

Student doet huwelijksaanzoek

De hogeschool Utrecht is misschien niet de meest sprookjesachtige plek om je vriendin ten huwelijk te vragen. Toch vond er vandaag in de faculteit Maatschappij en Recht een romantisch tafereel plaats. Tweedejaarsstudent rechten Fatih Top, ging vandaag onder toeziend oog van veel studenten, op zijn knieën voor zijn Turkse vriendin Rabia Sarikaya.

‘Ze gaat zeker ja zeggen’, zegt Fatih Top zelfverzekerd. Aan zijn houding merk je dat hij zenuwachtig is. Logisch, want ze is al een kwartier vertraagd. Top en Sarikaya, zijn al drie en een half jaar gelukkig samen. Vandaag, twee dagen voor haar 22ste verjaardag, geeft hij haar het ultieme cadeau.

Onder leiding van leraar Veysel Tan, wordt de nietsvermoedende aanstaande bruid naar binnen gebracht. Een groot spandoek boven de receptie van de faculteit rolt naar beneden met de tekst:‘Benimle Evlenirmisin?’, wil je met me trouwen in het Turks. Onder luid gejoel gaat de rechten student op zijn knieën en opent het ringendoosje. Sarikaya valt in zijn armen. ‘Ja ik wil!’

Op de vraag of Sarikaya iets verwacht had, laat ze weten dat ze wel nattigheid voelde. ‘Ik hoefde vandaag helemaal niet naar school, maar toch moest ik per se komen’. Maar dat ze ten huwelijk werd gevraagd had ze nooit verwacht. ‘Ik sta helemaal te trillen’, zegt Sarikaya met een brede glimlach. ‘Ik dacht dat hij iets had georganiseerd voor mijn verjaardag.

Het koppel hoopt deze zomer te verloven. Pas over twee jaar als hun studie erop zit, willen ze werkelijk gaan trouwen.