Student en Liefde

Student Marie is verliefd op Joost. ‘Onze ouders waren goed bevriend’

Marie (20) is student Communication and Multimedia Design (CMD) en heeft een relatie met Joost. Toen ze hun studententijd ingingen is Marie in Utrecht gaan wonen en Joost in Delft. Ze proberen elkaar vaak te zien en delen dezelfde passie.

Hoe heb je Joost leren kennen?

‘Via onze ouders, die zijn al sinds hun studententijd bevriend. Dus Joost en ik kennen elkaar al vanaf dat we baby’s waren. Ik zag hem af en toe, als de zoon van “kennissen van mijn ouders”. Op een gegeven moment gingen we elkaar vaker zien, omdat we samen op zeilkamp gingen.

 Tijdens het zeilen begon ik te merken dat ik hem leuk vond. We begonnen te flirten. We hebben toen ook een keertje in een dronken bui gezoend, maar dat stelde niet veel voor. Later op een vakantiepark hebben we voor het eerst écht gezoend. We hebben toen ook uitgesproken dat we elkaar leuk vonden.

Hij zei dat hij me een appje zou sturen voor een afspraakje. Een week later hadden we onze eerste date. We gingen naar foodfestival Lepeltje Lepeltje, wat erg gezellig was. Het was wel een beetje ongemakkelijk; hij was zijn portemonnee vergeten en toen moest ik alles betalen, haha. Maar het was leuk en hij heeft me s ‘avonds weer netjes bij het treinstation afgezet. Twee maanden later kregen we een relatie en nu zijn we twee jaar samen.’

Wat vind je het leukste aan hem?

‘Het allerleukste aan Joost vind ik dat ik altijd naar hem toe kan gaan voor advies. Ik weet dat hij me niet naar de mond praat, maar oprecht zijn mening geeft. En andere kanten van de situatie kan belichten. Hierdoor kom ik altijd verder, waardoor hij voelt als een steun. Ik wil op zo’n moment niet dat mijn vriend zegt dat ik gelijk heb, ik heb juist die nuance nodig.’

 ‘Joost woont in Delft en ik in Utrecht, dus dat plant soms ingewikkeld. We pakken dit aan door veel samen te studeren. Ik vind het belangrijk om tijd voor elkaar te maken en er ook voor elkaar te zijn. Zeker als de ander een zware dag heeft gehad, is het goed om op dat moment aan elkaars behoeften te denken.’

Hoe zorgen jullie ervoor dat de relatie leuk blijft?

‘Dit doen we door goed naar elkaar te luisteren. Waar heeft de ander wel en geen zin in? Verder proberen we samen leuke dingen te doen. Dit was met corona soms lastig, maar we vinden het bijvoorbeeld ook heerlijk om samen een serie te kijken en dat je die dan steeds verder kan kijken op het moment dat je elkaar weer ziet. We kijken ook graag naar slechte series zoals Ex On The Beach, haha. Daar kunnen we dan echt samen naar uitkijken. Ook vind ik het nog steeds heel tof om samen met Joost te zeilen, het is echt fijn dat we die hobby delen.’

Ook interessant: Met de trein door Europa. ‘Heel ontspannen’