Student Style—Anna

‘Mensen zeggen wel eens: je hebt echt je eigen stijltje. Ik vind dat naar om te horen, het woord alleen al: stijltje.’

‘De Rijdende Rechter vind ik dolkomisch’

Student Style Anna

Naam: Anna (25, vierdejaars Management in de Zorg en secretaris OSHU)

Omschrijf je stijl? ‘Toevallig noemde iemand me net nog “deftig” gekleed. Ik vind rokken en jurken prettig zitten èn mooi. In combinatie met hakken en handtas staat het al snel zakelijk. Mensen zeggen wel eens tegen me: je hebt echt je eigen stijltje. Ik vind dat naar om te horen, het woord alleen al: stijltje.’
Waar shop je? ‘Veel komt van Steps. Ik vind Costes ook een fijne winkel. Ik draag geen vintage, ik hou het vrij basic.’
Wat zou je zelf nooit dragen? ‘Een witte legging met Birkenstocks eronder, dat staat niemand.’

Muziek?
 ‘Hangt af van m’n stemming. Als ik ga studeren zet ik pianomuziek op, dan zoek ik op YouTube naar ‘piano music study’. Met vrienden heb ik ook een schoonmaak playlist, daar staat van alles in. Hiphop, jaren 90, happy hardcore. Met de nieuwjaarsborrel van alle verenigingsbesturen zijn we naar een karaokebar gegaan. Karaoke vind ik verschrikkelijk maar het werd uiteindelijk heel gezellig. We gaven liedjes voor elkaar op, dat bleek goed te werken om elkaar te leren kennen.’
Laatste concert/feest? ‘Het bierfestival Kannen & Kruiken in Amersfoort, van de zomer.’
Film?Bad Moms 2, haha. Als ik naar de bios ga doe ik dat vrij spontaan, en dan heb ik meestal zin om iets te kijken waar je je hoofd bij uit kan zetten. Het leven is al serieus genoeg.’
Tv? ‘De Rijdende Rechter! Ook als ik tv kijk, vind ik het fijn om niet te hoeven nadenken. Al is dat programma behalve dolkomisch ook best leerzaam. De conflicthantering observeren, en het juridische deel.’
Boek? ‘Vooral geschiedenisboeken. Op dit moment lees ik over de Grote Sprong Voorwaarts in China.’
Hobby? ‘Naast m’n bestuursfunctie en stagelopen vind ik het fijn om thuis even niks te doen. Ik hou van tekenen, dan pak ik een A4tje uit de printer en teken ik doodles.’
Sport? ‘Vroeger zwom ik wedstrijden, nu ga ik gewoon voor mezelf baantjes trekken. Ik woon bijna naast het Sportfondsenbad Amersfoort.’
Volg je het nieuws?
 ‘Natuurlijk! Ik vind het belangrijk om te weten wat er speelt in de wereld. Thuis lees ik ‘s ochtends het AD, ‘s avonds kijk ik het Journaal en af en toe Pauw of Jinek. Als bestuurslid is het goed om op de hoogte te zijn van de actualiteit, zoals laatst met het gedoe rondom het tv-programma Rambam over de studentenverenigingen.’

Student Style Anna

Bijbaantje of stufi-only? ‘Ik werk als koffiedame in het ziekenhuis. Dat deed ik eerst in een woon-zorgcomplex, daar heb ik ontdekt dat de zorg echt iets voor mij is en heb ik besloten om Management in de Zorg te gaan doen.’
Waar woon je?
 ‘Ik woonde in een spacebox in Amersfoort, maar die spaceboxen zijn verwijderd. Nu woon ik tijdelijk weer bij m’n ouders.’
Lievelingsplek in Utrecht? ‘Clustercafés Het Proeflokaal en Het7e. Daar komen alle verenigingen bij elkaar en ontmoet je makkelijk andere studenten. Het is heel laagdrempelig om daar in contact te komen met bijvoorbeeld jouw jaargenoten.’
Ontbijt? ‘Twee broodjes met pindakaas. Ik heb ‘s ochtends weinig tijd en die kon ik gisteravond alvast smeren.’

Veranderen aan de HU? ‘Ik vind dat als je iets wil veranderen, je ook zelf actief moet participeren. Zo heb ik een aantal jaar in de medezeggenschapsraad gezeten. Nu ben ik bestuurslid bij de OSHU. Dat is een soort spil in het web tussen de HU en de studieverenigingen. Maar wat ik zou veranderen bij de HU… betere koffie, schrijf dat maar op.’
Grootste les? ‘Ik kreeg tijdens mijn stage een e-mail vol emotie. Ik dacht echt dat ik een groot probleem had. Mijn stagebegeleider heeft me geleerd de emotie er uit te filteren. Toen bleek het probleem helemaal niet zo groot.’

Student Style Anna

Geloof je? ‘Ja. Ik ben rooms-katholiek. Ik ga niet naar de kerk. Ik zie de bijbel als een leerboek, ik neem het niet letterlijk. Tijdens godsdienstles heb ik veel geleerd over alle verschillende religies, over de verschillen en de raakvlakken. Dat heeft voor meer begrip gezorgd.’
Welk cijfer geef je je leven op dit moment? ‘Een 8. Ik heb het druk, maar goed druk. En in een ziekenhuis zie je wat er allemaal mis kan gaan. Daarvan heb ik geleerd om in het nu te leven. Als ik ben afgestudeerd en m’n bestuursfunctie heb afgerond, wordt het een 9.’

Club of café? ‘Café.’
Vlees of vega? ‘Hangt af van het gerecht.’
Elke dag pizza of keukenprins? ‘Kookprinses. Koken vind ik gezellig en eten verbindt. Mijn specialiteit is spinazie feta strudel.’
Blind of doof? ‘Doof.’
Ochtendmens of nachtbraker? ‘Nachtbraker.’
Hond of kat? ‘Hond. In juni is mijn Coba overleden, ze was 13.’
Facebook, Instagram of Snapchat? ‘Instagram.’
Nederlander of Europeaan? ‘Nederlander. Ik vind het mooi dat iedereen verschillend is, en daardoor juist samen.’
Uggs of Crocs? ‘Crocs! Met een legitieme reden: die dragen we in het ziekenhuis. Mijn nichtje heeft bloemetjes getekend op die van mij.’
In je comfortzone of out of the box? ‘Out of my spacebox… door mijn bestuursfunctie word ik sowieso vaak gedwongen uit m’n comfortzone te stappen, maar al snel went dat en wordt dat weer een comfortzone.’

Wat wil je later worden? ‘Vijf jaar geleden wilde ik nog fiscalist worden, daar heb ik zelfs voor gestudeerd. Nu weet ik het niet echt. Wat op m’n pad komt. In ieder geval iets binnen een ziekenhuis. Kinderoncologie vind ik bijvoorbeeld mooi. Daarin kun je echt iets betekenen. Een behandeling eindigt er niet na de laatste chemokuur. Het lijkt me fijn een spil in het web te zijn van een team.’

Meer Student Style

Volg ons op Instagram
Reageer!
Reageer!
Deel via...